1.12.2022. 16:07
1
Ponijela je pobjeda protiv Meksika: Argentinka skinula majicu u čast prolaza Messija i društva u osminu finala Mundijala
Fudbalska reprezentacija Argentine pobjedom protiv Poljske plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Takmičenje nije najbolje počelo za Gaučose. Doživjeli su neočekivan i u najmanju ruku šokantan poraz protiv Saudijske Arabije, ali su nakon toga porazili Meksiko i Poljsku, te tako izborili plasman dalje.

Plasman u nokaut fazu znali su proslaviti argentinski navijači, a posebno se istakla jedna navijačica.

Ona je prisutne u jednom pubu počastila skidanjem majice, a radost izazvana prolaskom Argentine dalje se dodatno ovećala.

Njen gest je oduševio prisutne, a video možete pogledati OVDJE.

Kao i na svakom svjetskom prvenstvu, i na ovom je viđeno na mnoštvo zanimljivih kostima navijača, a mi smo probrali nekoliko njih koji su na neki način obilježili grupnu fazu ovogodišnjeg Mundijala.

Meksiko

Astečki bog fudbala "ukazao" se na prvoj utakmici Meksika protiv Poljske u Dohi. Nažalost, njegov utjecaj nije mogao usmjeriti njegov tim ka pobjedi.

Japan

Podrška Japana bila je puna divnih kostima s ljudima koji su se pojavili bukvalno u svemu i svačemu, od tradicionalne odjeće do intrigantnih kreacija.

Nizozemska

Holandski navijači su uvijek u centru pažnje kada je u pitanju oblačenje na velikim turnirima, na prošlom Evropskom prvenstvu su odigrali glavnu ulogu a ni ovogodišnji Mundijal nije izuzetak.

Kao ikona u narandžastim bojama, čini se da je Fred Kremenko usvojen kao počasni talisman holandske baze obožavatelja.