28.3.2016. 8:28
0
Razlike između srodne duše i životnog partnera
"Vaša srodna duša čini da se osjećate potpuno netaknuto, kao da nedostaje niti jedan komad slagalice. A životni partner, s druge strane, može biti veliki pobornik i dugogodišnji pratilac, ali je ograničen u svojoj sposobnosti da obogati vaš duh." Dr. Carmen Harra

Postoje mnoge zablude o pojmu srodne duše i životnog partnera. Srodna duša je neko ko će doći u vaš život da vas nauči da volite, da obogati vaš život,  sa ciljem da vaše biće i svijest uzdigne. Dok, životni partner je vaš  A život partner je prijatelj kojeg imate od poverenja i na kojeg se oslanjate tokom vašeg života.

Ovo su razlike između srodne duše i životnog partnera:

1. Srodna duša vas uči životnim lekcijama.
Srodne duše mogu ući u vaš život maskirani kao prijatelji, članovi porodice, ali i ljubavnici.  Oni ispunijavaju strast i želju koja treba da bude zadovoljena. Kada se taj zadatak i smjernice završe, srodna duša obično napušta vaše okruženje, često ostavljajući nezamislivu prazninu i bol u vašem srcu.

Životni partner ima slične interese u vašem životu. Ova osoba je ona osoba koja navija za vas i vaše uspjehe, izvor snage i podrške koja vas ohrabruje da preuzmete rizik. Za razliku od srodne duše, životni partner će biti tu za vas, bez obzira na prepreke, razlike i izazove, koji su pred vama. Životni partneri su duhovno i emotivno povezani sa vama, bez sebičnih namjera.

2. Postoji velika razlika u povezanosti srodnih duša.
Srodne duše imaju duboku vezu, koja se prožima kroz srce i svijest. Pogađaju ego i dovode do nemira. Odnosi su intenzivni i puni tranzicije. Ova prekrasna iskustva obično završavaju sa  slomljenim srcem. 

Životni partneri dođu u trenutku kada postoji samo ljubav i prihvaćanje. Vi više ne trebate ispunjavati prazninu, koja se ne može objasniti. Ovi partneri će vam se pridružiti sa sličnim pričama. Oni su tu za duge staze.

"Svrha srodnae duše je da vas uzdrma, rasture vaš ego, da vam pokažu vaše prepreke i ovisnosti, slome vaše srce na način da otvore, da bi novo svjetlo moglo ući, da biste bili tako očajni i van kontrole, da ste primorani na preobrazbu vašeg života. "~ Elizabeth Gilbert

3. Postoji privlačnost koja nadilazi vaš životni vijek.
Kada upoznate srodnu dušu, osjećate kao da ste ih znali oduvijek. Razumijete jedni druge i imate slične načine razmišljanja. Vaša detinjstva imaju slične priče. Ovo je mjesto gdje počinje intenzitet srodnih duša. Postoji izreka da se čak i privlačite poput magneta. Ovi odnosi mogu biti haotični i destruktivni, jer postoje nivoi preslikavanja jedne srodne duše naspram druge, predstavljene kroz mane i navike.

S druge strane, životni partneri dolaze iz različitih staza i pozadina. Razlike mogu poboljšati emocionalnu vezu. Želite znati više i učiti jedni od drugih. Možete se osjećati ugodno u njihovom prisustvu, i ovo se pretvara u prijateljstvo koje je duboko i vječno. Ljubav raste sa svakim danom.
"Važni susreti su planirani od strane vaših duša, mnogo prije nego se i vaša tijela sretnu." ~ Paulo Coelho

4. Srodna duša vas poznaje intuitivno.
Postoji veća povezanost između razmišljanja i osećanja. Poznajete misli i želje jedni drugima. Srodnim dušama nisu potrebne riječi da prenesu svoje ideje i emocije. Oni su bili tamo gdje se vi nalazite. Oni znaju kako je to da se osjećate na određeni način.
Životni partneri su privučeni jedno drugom fizički i žude da nauče međusobne vrijednosti. Odnos se zasniva na logičkim i intelektualnim stulacije, a ne emocionalna pokreće srodne duše pun uspona i padova.

5. kada upoznate srodnu dušu, koju ste upravo imala veliki životno iskustvo.
Srodne duše doći u određeno vrijeme u vašem životu, kada je potrebno da zatvorite određeno poglavlje i krenete dalje. Nevjerovatna životne lekcije proizlaze iz ovakvih veza. Ljubav koju dijelite je na nivou ekstaze i često je puna teških prepreka. Ove dvije osobe pokušavaju pronaći ravnotežu u vezi, koja izvlači najbolje i najgore u jednima i drugima.

Odnos sa životnim partnerom je lagan i opušten. Veza se uspostavlja lagano i bez teškog „rada“. Nastavljate da se povezujete kroz svakodnevne obaveze. Ne postoji prošlost ili budućnost u ovoj priči, koja manipuliše sa vašim jedinstvom. Postoji samo sada. Ovi odnosi imaju zdrav brak, jer obje strane su spremni da stvore jedinstvo, dok čuvaju svoju individualnost i autentičnost.

Vrlo je moguće da upravo vaša srodna duša može biti i vaš životni partner. I, također je moguće da odnos sa životnim partnerom može postati duboko povezan sa vašom dušom. Najveća razlika između životnog partnera i srodna duša jeste, da je jedno izbor, a drugo nije. Nema boljeg ili goreg u ovim dvjema vezama. Vašu dušu i povezivanje sa drugima stvaraju ove posebne niti. Svaka osoba koja ulazi vaš život je učitelj i učenik.

(Anesa Agović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.