21.12.2016. 22:24
0
Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Nottinghamu, Bristolu i Swanseau pokazalo je da samci žele vezu s nekim ko ima iskustva, ali ipak ne previše. U prevodu – oko tri partnera.
Studija otkriva kako i muškarci imaju slične standarde prilikom ulaska u ljubavne odnose. Tako su svi oprezni oko ulaženja u odnos s nevinim osobama, ali ne žele ni vezu s promiskuitetnom djevojkom. Što više sek*ualnih partnera imaš to te čini manje privlačnim, pokazala su istraživanja, piše “B92“.

U istraživanju je učestvovalo 188 ispitanika od kojih su 104 bile žene, a ispalo je da muškarci nisu tako strogi u pogledu broja ženinih partnera ako traže površnu romansu. S druge strane, žene jako odbija kada muškarac ima više od šest partnerki, a muškarce odbija ako ih je imala više od 11. Za oba pola važi da im je idealan broj prethodnih partnera – tri!

Izvještaj pokazuje da su muškarci bili skloniji od žena da budu s nekim ko je nevin ili ima minimalan broj seksualnih partnera. Ispitanici su pokazali kako i muškarci i žene preferiraju dvije duge veze ili tri kratke prije njih.


(B92/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.