4.5.2017. 14:42
0
Pokazatelj koji otkriva jeste li jedno za drugo
Jeste li kompatibilni s vašom partnericom ili partnerom? Ako dijelite smisao za humor, mogli bi biti, prema Jamesu Preeceu, engleskom stručnjaku za ljubavne veze.

Prema Preeceu smisao za humor osnovna je osobina koju par treba dijeliti za dugoročan uspjeh. “Ako imate sličan smisao za humor, moći ćete vidjeti smiješnu stranu svih situacija u kojima se nađete i moći ćete biti puno opušteniji oko svega što vam život donese. Bilo kakve svađe i rasprave lakše ćete riješiti ako oboje vidite smiješnu stranu stvari”, rekao je Preece.

Peerce smatra da ne može biti bilo kakav humor, nego afilijativni, odnosno onaj koji uključuje viceve i šale iz svakodnevnog života. “To je vrsta humora koja potiče sreću i blagostanje te privlači druge ljude. Cilj je pronaći zajedničke smiješne teme i anegdote koje će poboljšati raspoloženje”, nadodao je.

Ovo nije znanstveno dokazano, ali jedno je sigurno – dok se ne pronađe formula za savršen odnos, zajedničko smijanje neće nikoga povrijediti, piše Mens Helath Cro.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.