19.10.2017. 21:45
0
Što se događa našem tijelu ako se svaki dan samozadovoljavamo?
Mnogi se srame već na sam spomen, posebno žene, kada je u pitanju samozadovoljavanje, ali činjenica je da je većina nas to učinila barem jednom, ako ne i redovno. Povlače se pitanja koliko je samozadovoljavanje (ne)zdravo i kako utječe na naše tijelo, a odgovori su itekako pozitivni.

Orgazam u tijelu oslobađa endorfine, dopamin i oksitocin, poznatije kao hormone sreće. Ovi hormoni zaslužni su za podizanje raspoloženja i čine nas sretnima, a istovremeno, samozadovoljavanjem najbolje otkrivate što vam odgovara, a što ne, prenosi Avaz.

I upravo to upoznavanje vlastitog tijela dovodi i do zdravijeg seksualnog života jer i svojoj boljoj polovici možete sugerisati što vam najviše paše. Osim toga, masturbacija oslobađa psihički i fizički stres i napetost te nas opušta. 

Hemijske reakcije do kojih dolazi orgazmom odlične su za jačanje imuniteta i pomažu u kvalitetnijem spavanju. Poznato je kako Kegelove vježbe jačaju mišiće maternice, a jednako tako i orgazmi. Stoga, za vaše zdravlje - samozadovoljavanje i orgazam su najbolji način kako ojačati zidove maternice. 

Stoga, ako vam dođe volja - samo navalite, za zdravlje je!


(Admir Oručević)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.