1.1.2022. 12:04
0
Ženske predrasude komplikuju vezu
Većina muškaraca za ozbiljnu vezu i brak traži ženu koja im odgovara po karakteru, pa često zanemaruju izgled.

Umjesto da se opuste i uživaju sa partnerom, većina predstavnica nježnijeg pola analizira svaki njegov korak i uglavnom donosi pogrešne zaključke, piše Avaz. 


Muškarci stalno ističu da žene sve “vole” da zakomplikuju, a francuski psiholozi su potvrdili da predrasude kod dama u velikoj mjeri uzrokuju probleme u vezi. Umjesto da se opuste i uživaju sa partnerom, većina predstavnica nježnijeg pola analizira svaki njegov korak i uglavnom donosi pogrešne zaključke, što dovodi do svađe i obostranog nezadovoljstva. Najčešće predrasude u emotivnom odnosu su:


Svi muškarci su loši, nema zaštitnika i džentlmena

Ovo je tipična predrasuda savremenih dama koje sebe doživljavaju kao romantične princeze, ali psiholozi smatraju da se iza takvih floskula krije strah od vezivanja. Ovakvim stavom tjerate potencijalne partnere.


Muškarci vole samo lijepe devojke

To zaista nije tačno, a ljepota je relativna stvar. Većina muškaraca za ozbiljnu vezu i brak traži ženu koja im odgovara po karakteru, pa često zanemaruju izgled.


(Kenan Bešlija) 

ženeVeze
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.