11.6.2022. 15:25
0
Imala odnos u automobilu i dobila infekciju: Mogla bi dobiti 5 miliona dolara odštete
Jedna žena mogla bi dobiti 5,2 miliona dolara odštete nakon što je dobila polno prenosivu infekciju dok je imala seksualni odnos u automobilu.

Amerikanka, identifikovana u sudskim spisima kao "M.O.", rekla je da se zarazila humanim papiloma virusom (HPV) tokom seksa sa svojim tadašnjim partnerom u njegovom automobilu.

Ove sedmice, Apelacioni sud u Misuriju potvrdio je presudu kojom je M.O. dodijeljena pozamašna suma koju treba da plati osiguravajuća kuća Geiko (Geico).

Polica osiguranja pokriva "povrede"

Prema sudskim dokumentima, M.O. je rekla da je saznala da je zaražena HPV-om 2018. godine i tvrdila je da je njen bivši partner znao da ima virus, ali joj to nije rekao, nametnuvši joj "medicinske troškove" i nanijevši joj "mentalni i fizički bol i patnju“.

U februaru 2021, žena iz okruga Džekson rekla je kompaniji Geiko, poznatoj u SAD po popularnoj maskoti zelenog gekona, da namjerava da traži odštetu od milion dolara nakon seksualne interakcije u Hyundaiju njenog tadašnjeg partnera, tvrdeći da polica osiguranja pokriva njene "povrede".

Osiguravajuća kompanija je odbila da plati, kao i njenu ponudu za poravnanje i suđenje je počelo i završeno u korist M.O.

Arbitar je utvrdio da je "u automobilu osiguranika bilo seksualne aktivnosti" koja je "direktno izazvala, ili direktno doprinijela" da se žena zarazi HPV-om, uprkos tome što je muškarac imao saznanja o pozitivnoj dijagnozi HPV-a.

HPV infekcije često mogu biti asimptomatske, iako neke vrste mogu izazvati bradavice koje se mogu pojaviti na rukama, stopalima, genitalijama ili u ustima. Visokorizični tipovi HPV-a mogu izazvati abnormalni rast tkiva koji može dovesti do raka.

U maju 2021. arbitar je M.O. dosudio odštetu od 5,2 miliona dolara, koju treba da plati Geiko, a to je kasnije potvrdio sud okruga Džekson.

Osiguravajuća kuća se žalila na presudu, ali je tročlano veće potvrdilo presudu.


(Admir O.)

OdstetaSex
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.