29.9.2016. 22:30
0
Ovakvih se žena "muškarci" najviše boje
FOTO: Ilustracija
Ne možemo reći da to nismo prvo pomislile, no sada postoji i naučni dokaz za to.

Odavno je poznato kako se neki muškarci ne žele ili ne znaju nositi s pametnim, uspješnim i samostalnim ženama. Pa ako ste se ikad našle u situaciji da mislite kako vam s nekim ide dobro, a taj netko iznenada nestane, jedan od razloga mogao bi biti i taj što ga je uplašila vaša snaga.
 
Također, mnoge takve žene muškarci ne mogu podvrgavati svojoj volji i prohtjevima, što im s vremenom postaje nepoželjno pa daju petama vjetra.
 
A za sve takve tvrdnje sada smo dobili i naučni dokaz, koji dolazi s Visoke škole ekonomije u Varšavi, a dobiven je na temelju jednog eksperimenta na 500 ispitanika na Univerzitetu Columbia, koji su morali sudjelovati u tzv. brzim sastancima.
 
Nakon svake osobe s kojom su se susreli, ispitanici su morali ocijeniti njezin fizički izgled te inteligenciju te na kraju otkriti bi li izašli s tom osobom na još jedan sastnak.
 
Pogađate, većina muškaraca tako je otkrila kako bi na drugi sastanak prije otišla s atraktivnom, nego pametnom ženom, dok su pripadnice ljepšeg spola otkrile sasvim drugačija stajališta: one cijene dobar izgled, no prije bi izašle s inteligentnim muškarcem, čiji su izgled rangirali niže, nego onim koji odlično izgleda.
 
Dobili smo i odgovor na vječno pitanje zašto se muškarci boje inteligentnih žena, a to je zbog trenutnog pomaka u njihovoj percepciji samog sebe. Naime, pored jedne takve, muškarci se ne osjećaju dovoljno muževno, odnosno osjećaju određenu nesigurnost, zbog koje uglavnom nestaju od takvih žena, prenosi Index.
 

(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.