1.1.2018. 18:07
0
Ova mlada je bila najsretnija, dok su ostali plakali
Školski psiholog Heder Lindzi hrabro se borila sa rakom dojke, ali bolest je bila jača. Ipak, ništa nije moglo da je zaustavi da se uda za ljubav svog života, makar i u bolnici.

Heder i Dejv Mošer vjenčali su se u kapeli bolnice Svetog Franje u Konektikatu pred najbližim prijateljima i porodicom, a pridružili su im se i brojni ljekari i medicinske sestre koji su brinuli o Heder tokom njenog liječenja.

Nažalost, manje od 24 sata kasnije Heder je preminula u bolničkom krevetu. 
- Neizbrisiv trag koji je ostavila i sve što je dala ovom svijetu ostaće da živi. Zaslužila si svoja krila, Heder - napisali su na službenoj stranici bolnice uz fotografiju vjenčanja, prenosi "CT".

Lindzi i Dejv vjenčali su se 22. decembra, a bolnica je vijest i sliku objavila dva dana kasnije. Nijedno od njih nije moglo da sakrije osmjehe, a njena euforija u bijeloj vjenčanici u krevetu rasplakala je mnoge. Na hiljade ljudi reagovalo je na fotografiju, ostavljalo komentare i podijelilo je kao primjer hrabrosti i nepokolebljivosti.

Njena bolest, trostruko negativan karcinom dojke, najagresivniji je podtip karcinoma dojke s visokom stopom smrtnosti.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.