27.1.2016. 17:42
0
Njemačka zabranila rad internet stranice koja širi rasizam, homofobiju i ksenofobiju
Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke zabranilo je rad internet stranici "Altermedia Deutschland" zbog širenja rasističkih, antisemitskih, homofobnih te sadržaja uperenih protiv stranaca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tom prilikom su privedene i tri osobe koje se sumnjiče kako su bile angažovane na radu internet stranice. 

"Pod izgovorom slobode izražavanja, internet portal 'Altermedia Deutschland‘ širio je sadržaje rasističkog, antisemitskog, homofobnog, islamofobnog i ksenofobnog karaktera u Njemačkoj i bio je jedna od najvažnijih informativnih platformi ekstremne desnice u germanofonskom prostoru", navedeno je iz ureda njemačkog državnog tužitelja. 

Prema navodima državnog tužioca, na stranici "Altermedie Deutschland" redovno se pozivalo na nasilje prema strancima koji žive u Njemačkoj, ali se negirao i holokaust, što je u Njemačkoj krivično djelo. 

Tokom racije izvršene u jutarnjim satima diljem Njemačke, ali i u Španiji, privedene su dvije osobe. 

Njemačke vlasti su poslale i zahtjev ruskim vlastima da ugase server koji se nalazi u Rusiji koji je koristio portal "Altermedia Deutschland". 

Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere je poručio da je ukidanje portala "jasan signal" ekstremnoj desnici u Njemačkoj.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.