27.3.2016. 22:12
0
Google korisnike Gmaila obavještava ako su na meti hakera koji rade za državu
Google je odlučio još više unaprijediti sigurnost Gmaila novim upozorenjem koje korisniku govori da je meta hakera koji rade za državu.

Iako takvi hakerski napadi pogađaju samo oko 0,1 posto korisnika Gmaila, Google je uveo upozorenje koje će se pokazati preko cijelog ekrana dođe li do toga, prenosi Engadget. Ono sadrži i upute o tome kako dalje postupiti da se zaštitite.

Ovo je još jedno u nizu Googleovih pokušaja da poveća sigurnost svoje veoma popularne mail usluge. U februaru su uveli simbol crvenog katanca koji upozorava primatelje elektronske pošte na potencijalno štetne poruke.

(Nedim Pobrić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.