27.11.2017. 13:45
0
Apple planira novi smartphone i skok na 5G mrežu
Nakon što je raskinuo dugo partnerstvo sa kompanijom Qualcomm, Apple je polako počeo da se okreće saradnji s Intelom, pa je vremenom u svoje uređaje sve češće počeo da ugrađuje njihove čipove.
Podsjećamo, prvi telefoni koji koriste čipove iz Intela su iPhone 7 i iPhone 7 Plus, a prema glasinama koje se šire industrijom smartphona, Apple bi uskoro mogao da potpiše ekskluzivni ugovor s Intelom kojem bi poslovna prilika s proizvođačem iPhonea sigurno odgovarala.

Naravno, kao i pre svake zvanične objave, tu su i mnoge ‘insajderske prognoze’ koje svi sa nestrpljenjem očekuju, a prema kojima proizvođač iPhonea i iPada uskoro planira prelazak na 5G mrežu, i to u tandemu sa samim Intelom.

Kako stvari stoje, Qualcommovi 5G čipovi bolji su od onih iz Intela, na čemu Intel planira ozbiljno da poradi. Novi, brži, jači i napredniji čipovi postaće osnova novih Appleovih uređaja, ali ne prije kraja decenije.

Apple je, očekivano, na ove najave odgovorio šutnjom.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.