2.4.2018. 10:31
0
Korisnici među podacima našli snimke koje nikad nisu objavili
Facebook se nedavno našao na novom udaru kritika nakon što su korisnici među svojim podacima otkrili snimke koje su snimili na Facebooku, ali ih nikada nisu objavili.

Nakon objavljivanja vijesti o krađi ličnih podataka 50 miliona korisnika, u proteklih desetak dana mnogi su se priključili kampanji #deleteFacebook u okiru koje brišu svoje profile i preuzimaju cijelu arhivu svojih podataka sa te društvene mreže, uključujući statuse, pretrage, fotografije, snimke…

Sestra novinara Njujork magazina odlučila je da preuzme sve podatke, među kojima je našla i nekoliko snimaka na kojima se može vidjeti kako vježba sviranje.

Za snimanje je koristila kameru u okviru Facebookove aplikacije, Facebook je sačuvao svaki pokušaj koji nije objavila.

Facebook je potvrdio da istražuje slučaj prikazivanja snimaka kojih nema na korisničkim profilima, piše CNET.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.