15.4.2018. 12:30
0
Sa Instagrama ćete uskoro moći da skidate fotografije
Po uzoru na Facebook, na Instagramu ćete uskoro takođe imati više kontrole nad svojim podacima i moći ćete da skinute kopiju svih svojih fotografija i poruka koje ste podijelili unutar ove aplikacije.

Iz ove kompanije, ipak, nije otkriveno kada bi ova opcija trebalo da stigne u aplikaciju.

U svakom slučaju najvjerovatnije će to biti prije 25. maja, kada na snagu stupa GDPR, odnosno Opšta uredba o privatnosti podataka Evropske unije.

Naime, prema Uredbi kompanije moraju korisnicima omogućiti preuzimanje kopije svojih podataka.

Ovo će biti korisno za one koji možda žele da ugase svoj profil ili odu na neku drugu društvenu mrežu – iako se tu nameće pitanje ko je dovoljno jak rival Instagramu na koji bi se bilo interesantno prebaciti.

Kako javljaju mediji, čeka se potvrda šta će tačno uključivati ovo skidanje podataka i hoće li nam se fotografije skinuti u punom kvalitetu, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

Instagram
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.