22.3.2019. 11:29
0
Facebook priznao "kvar": Skoro 20.000 zaposlenih mogu pristupiti šiframa korisnika
Lozinke miliona korisnika Facebook-a su pristupačne za gotovo 20.000 zaposlenih na servisu te društvene mreže, javio je BBC.

Istraživač bezbjednosti Brian Krebs objavio je vijesti o neuspjesima da se zaštite podaci do 600 miliona korisničkih lozinki koje su uskladištene u tekstu koji nije posebno kodiran (šifrovan).

To su lozinke koje datiraju još iz 2012, rekao je Krebs.

On je rekao da mu je izvor iz Facebooka rekao o “bezbjednosnim propustima” koji omogućavaju programerima da kreiraju aplikacije gdje lozinke nisu kodirane, prenosi CDM. 

U saopštenju Facebooka se navodi da su sada riješili “kvar” sa čuvanjem korisničkih lozinki na njihovoj internoj mreži.

BBC navodi da je Facebook saopštio da je otkrio problem u januaru kao dio rutinskog bezbjednosnog pregleda i da je njihova istraga pokazala da su pogođeni većinom korisnici Facebook Lite aplikacije.






(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.