7.1.2021. 14:09
0
Facebook i Twitter blokirali Trumpa
Facebook i Twitter blokirali su račune predsjednika Donalda Trumpa nakon tweetova pristalicama koji su izvršili napad na američki Capitol Hill u srijedu.

U poruci na društvenim mrežama demonstrantima rekao je "Volim vas" prije nego što im je rekao da odu kući. Također je ponovio lažne tvrdnje o krađi glasova, prenio je BBC.

Twitter je rekao da smatraju da je bilo neophodno uklanjanje tri tweeta zbog "ozbiljnog kršenja naše politike građanskog integriteta".

Iz kompanije su poručili da će predsjednikov nalog stalno ostati zaključan ako se tweetovi ne uklone.

Rečeno je da će "daljnja kršenja pravila Twittera rezultirati trajnom suspenzijom naloga @realDonaldTrump".

Na Twitter nalogu Trumpa sada se navodi da tri njegova tweeta "više nisu dostupna jer su prekršili" pravila društvene platforme.

Platforma koristi ovu specifičnu obavijest samo u slučajevima kada su vlasnici računa sami izbrisali objavu.

Iako je Twitter odbio komentarisati događaj, to ukazuje da su Trump ili jedan od njegovih saradnika možda preduzeli radnje potrebne za vraćanje naloga nakon završetka 12-satne zabrane pristupa.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.