9.6.2021. 17:58
0
Prevara na društvenim mrežama: Neznancu dala 15.000 eura i mobitel, mislila da je zaljubljen u nju
Žena iz Ivaneca u Varaždinskoj županiji policiji je prijavila da ju je na društvenim mrežama prevarila nepoznata osoba.

O tome hrvatska policija javlja u današnjem saopćenju.

Policijski službenici Policijske stanice Ivanec zaprimili su prijavu 58-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznate osobe – piše policija.

Ona je, prema prijavi, početkom ove godine putem jedne društvene mreže ‘upoznala’ muškarca koji joj se predstavio kao američki vojnik koji je trenutno na misiji u Siriji. Navedeni ju je uvjerio da želi doći u Hrvatsku zbog ljubavne veze s njom i zatražio je da mu uplati novac kako bi joj poslao pakete pomoći, dok će joj novac vratiti naknadno – piše policija.

58-godišnjakinja mu je u nekoliko navrata uplatila ukupno oko 15.000 eura te mu je, također na njegovo traženje, kupila i poslala dva mobitela, ukupne protuvrijednosti od oko 2500 eura.

Kako nije vratio novac, poslao pakete ni došao u Hrvatsku, smatra da je prevarena, piše Index.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela – objavila je policija.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.