2.8.2022. 14:10
0
Obratite pažnju: Hrvat dobio ‘poziv’ iz Microsofta. Pamtit će ga do kraja života
U subotu, 30. jula, nepoznati počinitelj s inozemnog broja nazvao je 53-godišnjaka iz Osijeka i predstavio se kao radnik Microsofta.

Tokom telefonskog razgovora 53-godišnjaku iz Osijeka rečeno je da je hakiran te kako bi riješio problem mora na računar instalirati aplikaciju, nakon čega treba unijeti svoje podatke, kao i podatke bankovne kartice.

Muškarac je poslušao savjet, a nakon unesenih podataka s računa skinuto mu je 205.000,00 kuna. Nakon što je shvatio da je prevaren, cijeli slučaj prijavio je policiji, koja intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija upozorava građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.