20.12.2022. 9:52
0
Sarajevski profesor postao hit na TikToku, njegovu lekciju o korupciji pregledalo više od 56.000 ljudi: "Kol‘ko vas se šveralo jutros?"
Kasim Tatić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu poznat je među studentima kao predavač "čija predavanja se ne propuštaju". On je tako, spletom okolnosti, postao hit na TikToku - zbog govora s konferencije u Travniku koja je održana u decembru ove godine.

Snimak je pregledalo do sada više od 56.000 osoba, a podijelio ga je i hafiz Nedim Botić.

"Ja sam pitao studente jedno jutro što vi mrzite politiku. Pa kažu kradu, korupcija ovo - ono. Okej, vi ne volite krađu? Ne volimo. Jeste li vi ukrali išta? Đe bi mi, bože sačuvaj. Kol‘ko vas se šveralo u tramvaju jutros? Diže njih jedno 15 ruku. Al‘ ide komentar za koji ja znam da će doći: ‘Profesore, markica i 80 feninga‘. E, tu sam te čeko!

Toliko si mogao ukrasti, vjerujući da te niko neće vidjeti. Ti nisi protiv krađe, ti si samo ogorčen samo zato što nisi u poziciji da ukradeš pet milijardi, a da te niko ne ganja.  

Moja poenta je sljedeća: sistem u kojem živite ne možete promijeniti u najvećem broju slučajeva, ali možete promijeniti sistem prema kojem živite. To vam niko ne može zabraniti", poručio je Tatić.


@poliferostoklajcvaj Dobra mu ova baš. #foryou #foryoupage #wisewords ♬ original sound - Ekstaza uma


Korisnici TikToka su zaista pozitivno reagovali na ovaj snimak, pa su neki od komentara glasili: "Kapa dole", "Činjenice", "Brutalno istinito", "Aferim profesore",...


(Admir O.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.