13.10.2015. 10:51
0
Transrodni student snimio 1400 selfieja kako bi pokazao kako od žene postaje muškarac
Jamie Raines rođen je kao djevojčica, ali u dobi of 17 godina porodici i bliskim osobama otkrila je kako je tranrodna osoba te da želi proći fizičku transformaciju da postane muškarac. Četiri godine kasnije, ta želja se ispunila.

Danas Jamie ima 21 godinu, a tokom cijelog procesa snimao je selfije kako bi zabilježio svoju transformaciju.

S njima je napravio dosta fascinantan timelapse video u kojem je upotrijebio više od 1.400 svojih portreta složenih kronološkim redom. Na videu se može zapravo zapaziti kako mu postupno raste brada te se polako mijenja iz žene u muškarca.

Svoj uradak odlučio je podijeliti na internetu jer smatra kako je dobro da i ostale transrodne osobe vide kako taj proces izgleda. Naime, Jamie je danas student psihologije zajedno sa svojom djevojkom Shaabom s kojom se poznaje od 16. godine života.

“Rekao sam joj sa 17 godina da sam transrodna osoba te da se želim podvrgnuti promjeni spola. Cijelo vrijeme je bila uz mene i davala mi podšrku”, otkriva Jamie ponosno te dodaje: “Bili smo najbolji prijatelji oko godinu dana prije nego što sam ikome rekao da sam transrodna osoba. Sad smo zajedno skoro već četiri godine i ona je naprosto divna.”

Kaže kako je pola porodice njegove djevojke prihvatilo činjenicu da je njen partner transrodna osoba, ali druga polovica baš i nije. “Oboje smo prolazili kroz neke teške situacije tokom tranzicije. No, sad su nas gotovo svi članovi njene porodice prihvatili kao par”, kaže Jamie.

Dodaje kako su njegovi roditelji nešto bolje reagirali na njegovo otkriće.

“Prvo sam rekao svojoj mami, a ona mi je pomogla da kažem tati i bratu. Bili su divni prema meni, a brat je napravio i nešto zaista posebno za mene, odmah me počeo zvati Jamie, mojim muškim imenom”, prepričava.

“Kao ljubitelj fotografije odlučio sam snimiti ove fotke jer sam mislio i da bi bilo cool vidjeti promjene na mom licu i pokazati ljudima što testosteron može učiniti”, dodao je na kraju za Daily Mail.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.