1.12.2015. 18:30
0
Amerikanci Supermenu podižu spomenik vrijedan tri miliona dolara
Gradske vlasti Clevelanda namjeravaju podići spomenik Supermenu u čast dvojice studenata iz ovog grada, iz čije je mašte nastao populari superheroj.
Kako navode američki mediji, čelična skulptura, visoka četiri metra, koja će biti ukrašena kristalima, djelo je američkog vajara Davida Demingona.

Spomenik Supermenu će biti postavljen na obalama jezera Erie.

"Bit će to fantastično novo obilježje", istakao je jedan od gradskih zvaničnika.

Inače, Cleveland polaže pravo na slavnog strip junaka jer su ga izmislila dva njegova sugrađanina Jerry Siegel i Joe Shuster koji su se upoznali još u lokalnoj gimnaziji 1933. godine.

Spomenik oštrih geometrijskih formi, koji će grad koštati oko tri miliona dolara, bit će postavljen 2017. godine.

(Anadolu Agency)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.