1.5.2016. 15:48
0
Korištenjem ovih savjeta moći ćete funkcionisati sa ljudima koje ne podnosite
Tokom samo jednog dana, često smo u interakciji s velikim brojem ljudi. Neki će nam ljudi itekako odgovarati, ali neki neće. Međutim, iako to radi većina nas, izbjegavanje, skrivanje i pretvaranje da određena osoba ili osobe ne postoje, ne mogu trajati predugo.

Upravo zato, mi vam donosimo tri mala savjeta kako se nositi s takvim ljudima.

1. Jednostavnost
Ako u vašem životu postoje takve osobe, s kojima ne biste ni pričali, da ne morate, sigurne smo kako s njima nećeš dijeliti detalje iz svog života, kao što su prekid s partnerom, svađa s prijateljicom ili finansijski problemi. Upravo zato, nekad razgovori s takvim ljudima budu što jednostavniji. Najpopularnije neutralne teme svakako su vrijeme, aktuelni događaji u vijestima, gdje ste nešto kupili, koju ste dobru seriju pogledali itd. O čemu god ste odlučili razgovarati, neka to bude vrlo jednostavno te krenite dalje, čim se za to ukaže prilika.

2. Kompliment
Kada se susret dogodi, možda nije loše da dotičnoj osobi udijelite kompliment. Bilo kakav, za bilo što, čisto radi toga da ublažite njene obrambene mehanizme te da stvari ne budu baš toliko čudne. Svi volimo čuti kompliment, čak i od osoba koje nam idu na živce pa postajemo popustljiviji. Ponovo, čim se ukaže prilika, kreni dalje svojim putem, piše index.hr.
 
3. Granica
Puno puta, ovakvi teški zadaci postaju lakši, ako stavite vremenski rok na sami razgovor te ga započnete rečenicama poput: "Znam da si/smo jako zauzeti...", "Imam samo nekoliko minuta" itd. Održavajući stvari kratkima, sve će biti puno podnošljivije.


Anesa Agović

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.