28.5.2016. 11:48
0
Roj pčela danima pratio auto žene jer se matica zaglavila u gepek
Oko 20.000 pčela sletjelo je na zadnji dio automobila i tu ostalo naredna dva dana jer se matica zaglavila u prtljažniku Micubishi Hailandera.
Šezedesetpetogodišnja Carol Haurat nije znala da je pokupila malog stopera dok je obavljala uobičajne nedjeljne poslove. Kada se vratila do svojih kola, zatekla je hiljade pčela koje su prekrile cijelo zadnje staklo. Uplašena i zbunjena, nije znala kako da reaguje, ali ubrzo joj je nekoliko hrabrih ljudi, uključujući rendžera iz parka, priteklo u pomoć.

"Bio sam stvarno zabrinut da će se neko povrijediti, ili da će neko povrijediti pčele dok ih bude sklanjao, pa sam odlučio da pozovem pomoć", rekao je rendžer.

On, tim od tri pčelara i nekoliko prolaznika, uspjeli su da navedu pčele da uđu u kutije i pokušali da oslobode maticu. Kada je ponovo mogla da vidi kroz svoje zadnje staklo, Haurat se vratila kući usput razmišljajući o cijelom haosu koji je nastao. Kada se ujutru probudila – pčele su opet bile tu. Morala je da pozove tim pčelara i kasnije te večeri se oslobodila zujajuće vojske jer je matica konačno bila slobodna.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.