17.1.2017. 14:29
1
Pripadate li srednjem staležu?
Sve manje ljudi u svijetu nema dovoljno velika primanja da bi se mogli smatrati srednjom klasom ili srednjim slojem građanstva. Srednji sloj dugo je bio glavni oslonac ekonomija većine država, ali u posljednje vrijeme sve veća nejednakost između bogatih i siromašnih dovodi do izumiranja srednjeg sloja.

Upravo zato je britanski ekspert William Hanson napravio istraživanje koje je pokazalo koji predmeti se najčešće mogu naći u srednjestaleškom kućanstvu, piše “N1“…
 
Ovisno o tome koliko ih posjedujete može se zaključiti pripadate li srednjem staležu ili ne:

Smart TV
Novi usisivač
Roštilj
Gramofonske ploče
iMac
Nutribullet
Samsonite kofer
Šporet na drva
Česma s opcijom puštanja vrele vode
Jacuzzi


Vaš rezultat:

Ako nemate niti jedan od ovih predmeta vi ne pripadate srednjoj klasi.
Ako imate od jednog do tri od nabrojanih predemta na granici ste srednje klase.
Imate li od 4 do 8 nabrojanih stvari nalazite se u zlatnoj sredini srednje klase i vjerovatno živite u predgrađu te zarađujete malo više od prosjeka.
Posjedujete li više od 8 predmeta vi ste ogledni primjerak građanina koji živi srednjestaleškim životom.

(N1/Merima Druškić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.