1.2.2016. 20:27
0
Švedska: Zaustavili saobraćaj kako bi grupa od 50 pataka prešla preko puta
Vozači u Švedskoj su zaustavili saobraćaj kako bi grupa od oko 50 pataka prošla na drugu stranu ceste, javlja Anadolu Agency (AA).

Vozači koji su se našli na putu u blizini grada Sandviken na sjeveru Švedske ovog vikenda su zaustavili vozila kako bi grupa pataka prešla na drugu stranu glavne ceste.

Fredrik Selgeryd (27), jedan od vozača koji je također zaustavio vozilo tom prilikom, kazao je da su patke oko pet minuta prelazila na drugu stranu.

"Bilo nam je pomalo zanimljivo i smijali smo se onome što smo vidjeli", rekao je ovaj Šveđanin za lokalne medije.

Istakao je kako mu nije nimalo smetalo što su se patke našle na putu zbog čega su vozači morali čekati.

Dodao je kako je iskoristio vrijeme da uslika taj neobični prizor, dodajući kako je važno paziti na životinje gdje god da se nađu.

Inače, na sjeveru Švedske često se dešava da vozači zaustavljaju vozila kako bi omogućili neometano kretanje pataka, jelena i irvasa.

(Anadolu Agency) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.