25.2.2016. 8:25
0
U prodaji pismo Johna F. Kennedyja petogodišnjoj djevojčici
Pismo koje je američki predsjednik John F. Kennedy napisao djevojčici koja je bila njegova obožavateljica je u prodaji u Philadelphiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Prodavač antikviteta i rijetkih dokumenata prodaje kratko, kucano pismo petogodišnjoj Riti Lynn Knight za 15.000 dolara.

Otac djevojčice je pisao 35. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država kako bi s njim podijelio anegdotu o Ritinim nadanjima da će s dva ušteđena centa kupiti kartu iz rodnog Louisvilla do Washingtona.

Kennedy je napisao povratno pismo Riti. U pismu, naznačenom na 29. mart 1962. godine, Kennedy govori da pismo piše kako bi je iznenadio i pozdravio.

Predsjednik organizacije "Raab Collection" Nathan Raab je rekao kako je prepiska značajna jer je očuvano tek nekoliko Kennedyjevih pisama djeci.

Prodavač nije uspio pronaći aktuelne informacije o Riti Knight.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.