13.3.2016. 12:31
0
Dobio i potrebne dozvole za iskopavanja: Penzioner pokrenuo potragu za zlatom koje je vidio u snu
Čovjek iz Balikesira, na sjeverozapadu Turske, koji je sanjao da je saznao gdje se nalazi količina zlata da se njom natovari 40 kamila, dobio je potrebne dozvole i započeo iskopavanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Penzionisani radnik Halim Mavis je ubijeđen da je zlato koje je sanjao zakopano u blizini rječice Simav, koja protiče kroz Balikesir. Čvrsto vjerujući u san, pokrenuo je potrebnu proceduru kako bi dobio neophodne dozvole za iskopavanje.

Mavisa su podržali i ronioci, a iskopavanja su privukla i mnogobrojne građane koji se povremeno okupe na obali.

Penzioner je za AA kazao kako je mu je u snu rečeno gdje se blago nalazi i da polaže velike nade u ishod.

On, kako kaže, vjeruje da je tu došlo 40 kamila natovarenih zlatom, a da su se vratile prazne, što znači da se zlato tu nalazi.

(Aadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.