4.7.2016. 15:00
0
Turizam na vrhuncu: Jamajka na aerodrome uvodi automate sa marihuanom?
Vlada Jamajke razmatra prijedlog da na aerodrome uvede kioske i automate na kojima bi se kupovala marihuana.

Iako kanabis nije ilegalan u Jamajki posljednjih stotinu godina, ovaj najnoviji prijedlog je stigao nakon što je Vlada odlučila prošle godine da posjedovanje do 60 grama "trave" je ipak legalno.

Novoosnovano tijelo zaduženo za odobravanje kanabisa, Cannabis Licensing Authority, smatra da će sa ovim potezom privući veliki broj turista.

Ugledajući se na primjere Kanade i Colorada, gdje se uvelo slično poslovanja i ubiranje poreza od prodaje marihuane.

U američkoj saveznoj državi Colorado samo prošle godine prodalo se medicinske i rekreativne marihuane u vrijednosti od oko milijardu dolara od čega je država uprihodila čak 135 miliona, piše Index.hr.

(Anesa Agović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.