5.8.2016. 15:48
0
Ima inteligenciju čistog genija, diplomirao je s 11 godina, a danas ima neobično zanimanje
Sa 11 godina je završio računarsku matematiku i godinama je bio najmlađa osoba koja je diplomirana na fakultetu u historiji Sjedinjenih Američkih Država.

Adragon de Mello diplomirao je na Univerzitetu u Kaliforniji s 11 godina, ima ‘projicirani’ koeficijent inteligencije 400 i plan njegovog oca je bio da dobije Nobelovu nagradu do svog 16. rođendana, piše Telegraf.

Svom ocu može zahvaliti, ili ga kriviti, za svoj uspjeh i ambicije. Agustin Eastwood De Mello, Adragonov otac, opsesivno je pristiskao svog sina kako bi uspio u svojoj namjeri.

On je, kao i većina očeva, u svom sinu vidio čistog genija. I to tolikog da je tvrdio da ima IQ 400, što bi značilo da je najnajnajpametniji čovjek koji je ikada živio.

“Snovi o kojima ljudi slušaju, o dobijanju Nobelove nagrade i doktoratu, uglavnom su od mog oca. Te stvari meni nisu bile bitne”, rekao je Adragon u jednom razgovoru za televiziju CBS.

S 11 godina je završio računarsku matematiku i godinama je bio najmlađi čovjek koji je završio fakultet u historiji SAD-a. Adragon je znao cijeli alfabet s 2 godine, a do treće je naučio čitati i pisati.

Njegovi roditelji su se razveli 1988. godine i nakon kratkog razdoblja boravka u udomiteljskoj porodici, živio je s majkom, Cathy Gunn. Iako je završio fakultet, kasnije je upisao srednju školu pod drugim imenom. Kaže da se tada osjećao ugodno jer niko nije znao ko je.

Nakon što mu je otac preminuo od raka mjehura, Adragon se zaposlio u poznatoj kompaniji za opremanje kuća i stanova, The Home Depot kao procjenitelj za komercijalno slikarstvo.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.