30.8.2016. 18:01
0
Ovaj par za kućnog ljubimca ima medvjeda!
Stepan je pitomi medvjed koji ima više od dva metra, teži više od 140 kilograma i živi u glavnom gradu Rusije. Prije 23 godine, kada je imao svega tri mjeseca, udomili su ga Swetlana i Juri Pantelejenko i tog trenutka je za njih postao član porodice.

Stepana su kao mladunca pronašli lovci, samog i u kritičnom stanju. Njegova majka je uginula, a bračni par Pantelejenko mu je pružio topli dom i ljubav, pa se on naravno vezao za njih. Jako je druželjubiv i uprkos uvreženom mišljenju, nije nimalo agresivan. Štaviše, ima veseo i živahan karakter. Voli da se grli i igra, a isto tako i da gleda fudbal i zaliva cvijeće. Čak je postao i zvijezda malih ekrana, jer je glumio u velikom broju ruskih filmova.

Omiljena poslastica mu je koncentrisano mlijeko sa šećerom, a dnevno pojede oko 25 kilograma ribe, povrća i jaja. Međutim, kako kažu njegove gazde, zahvaljujući fizičkoj aktivnosti, to praktično nema uticaja na njegovu težinu. Ovaj neobični ljubimac porodice Pantelejenko spada u mali broj životinja koje su potpuno lišene agresivnog poriva, a priča o njemu očarala je ljude širom svijeta.

(CDM/Alen Avdić)


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.