11.11.2016. 17:48
0
Stariji blizanac se rodio poslije mlađeg
Semjuel i Ronan Piterson su identični blizanci rođeni u razmaku od 30 minuta, ali i za jednog i za drugog se može reći da je stariji brat.

Oni su se rodili 6. novembra u bolnici na Masačusetsu.

Majka Emili Piterson je rodila najprije Semjuela u 1.39 sat ujutru po lokalnom vremenu. Ronan se rodio pola sata kasnije ali je tada nastupilo pomjeranje sata unazad u okviru zimskog računanja vremena, pa je Ronan tehnički postao stariji brat jer se rodio u 1.09 

Njihov otac Set Piterson, pripadnik policije, rekao je za CBS da je pretpostavio ranije tog dana da će se blizanci roditi ili različitog dana ili da će pomjeranje sata napraviti nekakvu zbrku.


(Blic/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.