19.4.2017. 10:14
0
Novi trend: Vježbanje joge sa kozama i jarićima
Vježbanje zna da bude dosadno, naporno i obaveza poslije radnog dana. Zato svijet fitnes industrije stalno smišlja nove izazove, a posljednji trend je vježbanje joge uz pomoć jarića.

Zamislite da radite vježbu dok vam jare stoji na leđima i gricka vas, njuška, liže, vuče za kosu, hoda po vama…

Za sve to vrijeme vi treba da ostanete skoncentrisani, smireni i ne izgubite ravnotežu tako da ga oborite sa sebe.

Druga varijante je da ležite na sijenu, prigrlite jare i duboko dišete i opuštate se.

Ovo su neke od varijanti joge sa kozama, koja je postala trend u SAD. Takav trening nudi i farma u Nju Hempširu. Vlasnici kažu da njihovi klijenti prelaze i po stotinu i više kilometara kako bi uživali na jedinstvenim časovima joge.

Instruktor, pak, dodaje da životinje imaju veoma smirijući efekat na vježbače koji se odluče za ovakav vid treninga.

Samo nedjelju dana od kada je program počeo bilo je potrebno da postane hit i da svi termini budu bukirani do juna mjeseca, piše CDM.

(Alen Avdić)

JogaKoze
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.