16.1.2018. 16:06
0
Francuska je najpopularnija svjetska turistička destinacija
U prošloj godini vodeću poziciju na listi najpopularnijih turističkih destinacija, zauzela je Francuska, a kako kaže Svjetska turistička organizacija da je tu poziciju zadržala i ove godine. Drugo mjesto pripalo je Španiji, dok su Sjedinjene Američke Države zauzele treće mjesto.

Još nisu objavljeni tačni rezultati posjeta za prošlu godinu, ali prema podacima za 2016. godinu, Francuska je ugostila 82,6 miliona posjetilaca, dok su SAD i Španija privukle 75,6 i 75,3 miliona gostiju.

Očekuje se kako će taj trend biti nastavljen i ove godine, a iz Svjetske turističke organizacije ističu kako Evropa bilježi izvanredne rezultate sa svojim mediteranskim destinacijama.

(Ajla Hurko)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.