17.2.2018. 22:40
0
Roditelji kao poklon za maturu djeci plaćaju plastičnu operaciju
U Južnoj Koreji, operacija očnih kapaka smatra se poklonom roditelja koji na ovaj način djeci čestitaju završetak srednje škole i polazak na fakultet.

Južna Koreja je svjetska prijestonica plastične hirurgije. Najčešća procedura koja se obavlja u ovoj zemlji je blefaroplastika (estetska korekcija gornjih i donjih kapaka).

Jedan plastični hirurg iz Seula otkrio je zbog čega je to tako.

“Većina Korejanaca je rođena bez duplih kapaka, i zbog toga djeluju ljutito ako se ne smiju. Mnogi stanovnici Azije vjeruju da je prvi utisak najbitniji. Zbog toga odlaze na operaciju očnih kapaka, kako bi im oči postale veće. Vjeruju da će mnogo ljepše izgledati nakon operacije”.

Doktor dodaje i da je Koreja veoma takmičarski nastrojena zemlja, i da su u potrazi za poslom vaš izgled i vaše lice najjače oružje, jer lijepi ljudi se uvijek prvi biraju. To, svakako nije tačno, ali većina roditelja vjeruje u to, zbog toga i djeci plaćaju operaciju nakon mature.

Korekcija kapaka košta od 1.000 do 3.000 američkih dolara.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.