3.3.2018. 20:00
0
Kenija: Hirurg suspendovan, operisao mozak pogrešnom pacijentu
Neurohirurg u najvećoj bolnici u Keniji suspendovan je nakon što je izveo operaciju na mozgu, ali na pogrešnom pacijentu.

Taj događaj inače je još jedan u nizu “incidenata“ u bolnici “Kenijata“ u proteklih nekoliko nedjelja, s obzirom na to da su se nedavno pojavili navodi o seksualnom zlostavljanju pacijenata i krađi bebe.

Bolnica je saopštila da su hirurg, kao i dvije sestre i anesteziolog, suspendovani zbog istrage oko operacije pogrešnog pacijenta.

Kako je pokazala istraga, dvojica muškaraca primljena su u bolnicu u nedjelju. Jednom je bila neophodna operacija zbog krvnog ugruška, dok su drugom bili potrebni samo ljekovi. Ljekar je u toku operacije shvatio da operiše pogrešnog pacijenta, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.