28.3.2018. 17:20
0
Kanađanka osvojila jackpot na 18. rođendan
Kanadska tinejdžerka Charlie Lagarde osvojila je džekpot kanadske lutrije kupivši prvi loto listić u životu povodom svog 18. rođendana.

Ona je kupila listić i bocu šampanjca da bi obilježila punoljetstvo 14. marta.

Nakon što su izvučeni njeni brojevi, mogla je da bira između jednokratne isplate od milion kanadskih dolara (780.000 američkih dolara) ili 1.000 dolara sedmično do kraja života.

Nakon što se konsultirala s finansijskim savjetnikom, odabrala je isplate od 1.000 dolara sedmično jer one nisu oporezovane, prenio je BBC.

- To je bez poreza, pa je ekvivalentno godišnjoj zaradi od 100.000 dolara i to je veliki početak za tu mladu damu - izjavio je portparol kanadske lutrije Patris Lavoa (Patrice Lavoie).

On je rekao da je to bio prvi loto listić koji je ona kupila u životu, prenosi Avaz.

Lagard je izjavila da će iskoristiti novac za putovanja i svoje obrazovanje.

- Želim da studiram fotografiju. Jedan od mojih snova je da radim za "Nacionalnu geografiju" - kazala je 18-godišnjakinja.

(Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.