2.7.2018. 17:35
0
Dječak iz Belgije upisuje fakultet sa osam godina
Jedan osmogodišnji dječak iz Belgije je završio srednju školu nakon što je školski program predviđen za šest godina završio za godinu i po dana, prenosi N1.

Kako prenosi BBC, Loran Simon, čiji je otac Belgijanac, a majka Holanđanka, ima IQ od 145.

U izjavi za jednu belgijsku radio stanicu, dječak je rekao da mu je omiljeni predmet bio matematika, a da posebno voli algebru, statistiku i geometriju.

Nakon raspusta od dva mjeseca, planira da upiše fakultet, a prvobitno je planirao da postane hirurg ili astronaut, dok je sada zainteresovan da se bavi IT tehnologijama.

Dječakov otac je rekao da je njegov sin imao problem da se igra sa ostalom djecom, kao i da ga nikada nisu zanimale igračke.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.