4.8.2018. 15:00
0
Sa samo 12 godina upisao jedan od najtežih fakulteta
S 12 godina većina djece tek počinje da uči biologiju, ali ne i Carlos Antonio Santamaria Diaz.

Ovaj mladi Meksikanac je upisao biomedicinu na “Universidad Nacional Autónoma de México” i tako postao prvo dijete koje je upisalo ovaj fakultet.

Mali Carlos je već ranije pratio predavanja iz biohemije i molekularne biologije, a na upisnoj listi je zauzeo 105. mjesto.

“Mojim roditeljima je bilo najteže uvjeriti nadležne da mi dopuste da polažem ispite za osnovnu i srednju školu, jer im nisu vjerovali da ja to mogu. Oni su mi puno pomogli, sve su pripremili, a ja sam samo trebao da učim i prođem ispite”, rekao je Carlos za “El Universal”, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.