7.12.2018. 13:07
0
Kultni Pirellijev kalendar za 2019. donosi priču četiri žene
Talijanski proizvođač automobilskih guma Pirelli predstavio je u srijedu u Milanu 46. po redu godišnji kalendar koji je utemeljila fotografkinja Annie Leibovitz, a za 2019. posla se latio fotograf Albert Watson i njegovi su modeli glumice Julia Garner i Laeticia Casta, plesačica Misty Copeland te manekenka Gigi Hadid.

Otkako je prvi put objavljen 1964. godine, Pirellijev kalendar postao je ikona koju kolekcionari žele posjedovati. Tiska se u 12.000 primjeraka i nudi kao blagdanski dar klijentima ili slavnim osobama. 

Ove godine čast snimanja pripala je škotskom fotografu, 76-godišnjem Albertu Watsonu koji je već potpisao brojne naslovnice modnih časopisa. 

Slavan po svojim portretima utemeljitelja Applea Stevea Jobsa i Alfreda Hitchcocka koji drži očerupanu gusku, Albert Watson je odlučio ispričati priču četiriju žena. 

Tako je Julia Garner ovjekovječena na fotografijama u prirodi, Laeticia Casta kao slikarica, Misty Copeland kao plesačica, a manekenka Gigi Hadid kao usamljena bogatašica. 

Kalendar za 2019. ponovno donosi potpunu nagost žena na dvije takve fotografije što nije bio slučaj od 2016. godine 

Naslov kalendara je "Sanjarenje", a fotografije su crno-bijele, ali i u boji. 

"Znam da je tradicija Pirellija pin-up. No mislim da je takav žanr bio već nebrojeno puta korišten i da je za Pirelli dobro ostvariti i projekt koji je potpuno posvećen umjetnosti", objasnio je Watson svoju želju za inovacijom, prenosi Indikator.ba. 

Uz četiri ženske zvijezde modeli su i dizajner Alexander Wang te plesači Calvin Royal III. i Sergej Polunjin.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.