29.1.2019. 22:18
0
Francuski Spiderman uhapšen nakon uspona na jednu od najviših filipinskih zgrada
Francuski penjač u urbanim sredinama Alain Robert uhapšen je u utorak u Manili nakon što se popeo na jednu od najviših zgrada u glavnome gradu Filipina, izvijestila je policija.

Pedesetšestogodišnji avanturist, poznat kao "francuski Spiderman" popeo se na neboder "G T International Tower" visok 217 metara. Zgrada ima 47 katova i nalazi se u financijskoj četvrti Makati City, a Robert se, kao i obično uspinjao usred najveće dnevne gužve, bez užadi i bilo kakve sigurnosne opreme.

Uhapšen je čim se spustio s vrha nebodera, nakon otprilike dva sata, prenosi AFP.

"Ovo je moj put i moj način života. To mi je važno kao hrana i san. Jednostavno mi je potrebno jer me održava na životu", kazao je Robert novinarima.

Francuz je zadržan u policijskoj postaji, a optužen je za remećenje javnog reda te očekuje odluku državnog odvjetništva o jamčevini.

Robert se dosad popeo na više od stotinu zgrada bez užadi ili neke druge opreme, što mu je donijelo upisivanje u "Guinnessovu knjigu rekorda", prenosi N1.


(Amila Alijagić)

Spiderman
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.