18.2.2019. 22:04
1
Njemačka će potrošiti šest miliona eura na obilježavanje 250 godina od rođenja Betovena
Njemačka će potrošiti šest miliona eura naredne godine na obilježavanje 250 godina od rođenja čuvenog kompozitora Ludwiga van Beethovena, saopćilo je ministarstvo kulture Njemačke.

Beethoven, koji je umro u 56. godini 1827. godine, smatra se jednim od najutjecajnijih kompozitora na svijetu zahvaljujući svojih devet simfonija. 

Rođen u Bonu, Beethoven je posebno čuven po tome što je nastavio da komponira i kada je skoro potpuno izgubio sluh.

- Naš program kojim obilježavamo ovu značajnu godišnjicu 2020. promovirat će Beethovena i mnogo dalje od granica kulture - rekla je Monika Gruetters, ministrica kulture, novinarima u Berlinu. 

Ona je rekla da organizatori posebno žele da mladim ljudima prenesu nevjerovatnu raznolikost, snagu i imaginaciju koja karakterizira Beethovena.


(SRNA/Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.