7.4.2019. 16:15
0
Rotvajler Ilije Perića pobjednik Nacionalne izložbe pasa
Rotvajler iz Tomislavgrada, vlasnika Ilije Perića, pobjednik je Nacionalne izložbe pasa - "CAC Livno 2019.", održane u subotu u Etno selu Lištani kraj Livna u organizaciji Kinološke udruge "Livno".

Na izložbi je sudjelovalo 207 pasa iz 48 pasmina podjeljenih u nekoliko natjecateljskih skupina koji su na tradicionalno natjecanje u Livno pristigli iz BiH i država okruženja.

 Najljepšim psom proglašen je Rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada dok je u kategoriji specijalki od 50 prijavljenih Šarplaninaca pobjedio pas Ivice Rimca iz Livna.

 Sudili su Goran Rokic, Igor Mioc,Zdravko Pranjić Brižankić i Nebojša Švraka.

 Pobjednik izložbe u Livnu stječe kandidaturu za prvaka u BiH a da bi bio proglašen šampionom ljepote u svojoj kategoriji trebaju mu još dva takva naslova na području BiH.

 Pošto je riječ o međunarodnoj izložbi (CAC) isto pravilo važi i za šampionsku titulu za ljepotu i za tu razinu samo u još dvije države.

 "Izložba je prošla u najboljem redu, odziv je bio velik i dali smo sve od sebe da se ovaj događaj pretvori u istinsko kinološko druženje", istaknuli su organizatori.

 Kinološka udruga "Livno" svoj aktivni rad je započela prije devetnaest godina kada su priredili prvi put državnu izložbu pasa u povijesti livanjske kinologije i od tada na svakoj izložbi predstave prosječno dvjestotinjak pasa svih pasmina s dominacijom pasa tornjaka i šarplaninaca.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.