9.4.2019. 18:45
1
Pronađeno najstarije pismo o raskidu veze: Dobio sam informaciju da si se našla sa mojim prijateljem...
Arheolozi su na jugu Iraka krajem prošle godine pronašli pismo, a njegov sadržaj dešifrovan je nedavno i ispostavilo se da je riječ o pismu o prekidu ljubavne veze.

Autor pisma je kralj Nabonidus iz Babilona kojeg je razočarala jedna od ljubavnica tako što je otišla na sastanak sa drugim.

“Dobio sam informaciju da si se našla s mojim prijateljem iz djetinjstva Nisabom. Razočaran sam i slomljen ovom izdajom, s obzirom da si ti jedna od mojih najdražih ljubavnica. Očekujem da ćeš do kraja mjeseca doći i pokupiti svoje šalove i sandale, u suprotnom, pokloniću ih”, kratko je napisao kralj, prenosi stranica Hyperallergic.




(Lejla Trle) 

1
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.