21.5.2019. 13:39
0
Par zbog buke nije mogao spavati mjesecima: Šokirali su se kad su otkrili razlog
Pčele su ugrožene širom svijeta, ali jedna kuća u Španiji očito je pružila savršene uvjete za veliku košnicu.

Par u historijskom gradu Granadi dugo je bio uznemiren čudnom bukom u svojoj kući, a kad su stvari postale toliko loše da noću nisu mogli spavati, odlučili su nešto poduzeti.
 
Pčelar Sergio Guerrero je izjavio kako je par prije godinu dana primijetio pčele na svom imanju, ali niko iz policije, vatrogasaca ili mjesnog vijeća nije im mogao pomoći, prenosi CNN.

Buka se pogoršala kad je temperatura počela rasti pa su pozvali stručnjaka za preseljenje košnica, Gerrera iz lokalne kompanije za apiterapiju, "La Colmena Sanadora".

- Prije oko tri mjeseca buka je postala nepodnošljiva i nisu znali što napraviti - kazao je Gerrero.

Ono što je pronašao u kući 12. maja bilo je šok čak i za iskusnog pčelara: košnica s oko 80 hiljada pčela iza zida u spavaćoj sobi. 

Gerrero je kazao da je košnica bila toliko velika zbog broja cvijeća u blizini, kao i zbog porasta temperatura posljednjih godina koje su produžile reproduktivni period insekata.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.