5.7.2019. 12:04
0
Pojeo 71 hot dog za 10 minuta
Joey Chestnut pobjednik je tradicionalnog takmičenja u jedenju hot dogova, koje se održava svake godine u New Yorku povodom 4. jula, Dana nezavisnosti. On je u roku od deset minuta pojeo 71 hot dog.

Joey Chestnut je titulu ponio i prošle godine, a ovo je bila njegova 12 pobjeda na tom takmičenju. Prošle godine uspio je da pojede 74 hot doga, što je bio rekordan rezultat. Ove godine cilj mu je bio da pojede 75 hot-dogova.

“Volim da rušim rekorde, ali sam ipak počeo da jedem previše brzo”, rekao je Chestnut.

Drugo mjesto je osvojio Daron Bridon iz Virginije, koji je pojeo 50 hot dogova.

U kategoriji žena najbolja je bila Miki Sudo koja je prva mjesta osvajala posljednjih pet godina. Ove godine je za deset minuta pojela 31 hot dog, a prošle godine je uspjela da pojede 37. 

Takmičenje u jedenju hot dogova u New Yorku, koje svake godine prati na hiljade ljudi, održava se od 1972. godine, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.