5.9.2019. 18:28
0
Sud u Francuskoj presudio da pijetao može da kukuriče, odbacujući žalbu komšija koji su tužili vlasnike zbog buke
Sud u Francuskoj presudio je da pijetao zvan Maurice može da nastaviti da kukuriče, odbacujući žalbu komšija koji su tužili njegove vlasnike zbog buke.

Mauriceova vlasnica, Corinne Fesseau, moći će da zadrži pijetla na malom ostrvu Oleron, kod francuske atlantske obale.

Njen advokat Julian Papino izjavio je danas za AP da je Feso "srećna" i da je "plakala je kad joj je rekao odluku suda".

Mauriceovo zanosno kukurikanje nerviralo je Fesoine susjede, par u penziji, kojem je sud naložio da plate 1.000 evra odštete vlasnici petla plus sudske troškove.

Ovaj slučaj i nekoliko drugih tužbi protiv zvuka crkvenih zvona, buke i mirisa sa farmi pokrenuli su nacionalnu raspravu o tome kako zaštititi ruralnu kulturu, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.