12.10.2019. 15:39
0
Vladar Dubaija ždrebe platio više od četiri miliona dolara
Kupovina najboljih trkačkih konja nije jeftina, ali su čak i najznačajniji stručnjaci u inustriji bili zapanjeni kada je vladar Dubaija, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum, iskeširao više od četiri miliona dolara za ovogodišnje najskuplje ždrebe.

Šeik je u utorak posjetio godišnju aukciju u Njumarketu u Engleskoj, kako bi za sebe nabavio potencijalnu buduću zvijezdu konjičkog sporta – polubrata višestruko nagrađivanog šampionskog ata.

“Pravi je sportski konj i jako dobro se kreće. Koštao je više nego što smo mislili, ali morate mnogo novca potrošiti za takvog konja”, rekao je šeikov predstavnik Entoni Straud.

Šeik Dubaija je poznati ljubitelj konjičkih trka, a tu ljubav je dijelio sa bivšom suprugom princezom Hajom. Njihova burna brakorazvodna parnica trenutno je u toku u na Visokom sudu u Londonu, gdje je princeza početkom ljeta pobjegla od navodno nasilnog muža, navodi Blic. 

Šeik je posljednje saslušanje na sudu propustio upravo da bi otišao da kupi trkačkog konja.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.