28.11.2019. 12:55
1
Siniša Tepavčević nakon 25 minuta borbe iz Bilećkog jezera izvukao soma dužine dva metra
Bilećko jezero je, tokom čitave godine, veoma pogodno za ribolov, tako da ni novembar nije izuzetak.

Uslijed velikih kiša izvori "rade“ maksimalnim kapacitetom, veliki je priliv oborinskih voda, a posebno "Gornji horizonti“ itekako utiču na porast vodostaja, ali i na povećanu zamućenost jezerske vode koja je inače veoma bistra tokom čitave godine.

Zbog svega navedenog bijela riba prilazi skroz do obale "na kiseonik“ a za njom i veliki som.

Ovog predatora u novembru možete vidjeti i loviti na čak metar i po dubine, na svega 3 do 4 metra od obale.

Pošto u Bilećkom jezeru ima izuzetno velikih primjeraka somova koji teže i preko 150 kilograma, za ovaj vid ribolova treba imati jak pribor.

“Nakon što sam u prethodne četiri godine imao čak pet udaraca kapitalnih somova i bio nemoćan iako sam imao štap težine bacanja 200gr, mašinu 5500 i konac 50lb. Tek nakon gubitka tih velikih primjeraka koji su bez problema praznili špule, kidali upredene strune, bio sam primoran da pojačam pribor. Sa štapom 350gr, mašinom 12000 i upredenom strunom 0,40, na kasiku DAM 85mm, nakon 25 min borbe konačno sam upecao soma dužine 2 metra i 52 kg težine.”, rekao je sretni ribolovac Siniša Tepavčević, neadekvatnog nadimka – Sića.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.