20.12.2019. 10:20
0
Danas u Sarajevu počinje Sajam ptica i sitnih životinja
Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja (EDZUP) Sarajevo od 20. do 22.decembra u sportskoj dvorani “Mirza Delibašić” Skenderija organizira niz sajamskih aktivnosti na kojima će biti prezentirane izložbe ptica i sitnih životinja.

Sajam je međunarodnog karaktera, a na sajmu-izložbi će učestvovati izlagači iz BiH i država koji će izložiti više od 3.500 jedinki sitnih životinja po vrstama: golubovi, peradi, kunići, fazani, kanarinaci, papagaji i akvarijske ribice.

Za najmlađe građane BiH, đake i učenike, sajam je prilika da učestvuju u radionicama na kojima će moći slikati i crtati najomiljenije kućne ljubimce ali i poslušati edukativna predavanja iz oblasti ptičijeg, žitovinjskog carstva.

Kako je iz EDZUP-a najavljeno, u okviru projekta bit će promoviran III evropski sajam-izložbe Balkanskih rasa golubova, II evropski sajam-izložbe rasa golubova jugoistočne Evrope, XI državni sajam-izložbe sitnih životinja, XVII ornitološki državni sajama-izložbe ptica, izložbe sportskih golubova pismonoša Sarajevske zone - Sarajevo 2019.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.