2.2.2020. 21:12
0
Biznismen ostavio selu koje je volio nekretnine u vrijednosti od 14 miliona eura
Pokojni francuski biznismen Bernar Milo ostavio je 14 miliona eura nekretnina selu Montezik na jugu Francuske, gdje je provodio odmore od djetinjstva, prenio je lokalni list Sid Uest.

Milo koji je živio na Azurnoj obali, nije nikada živio u tom selu i nikome nije za života pominjao da bi nasljedstvo ostavio Monteziku.

Predsjednik opštine Rene Lavastru rekao je da je iznenađen potezom pokojnog biznismena i dodao da nije nikada video Miloa, već je čuo da je redovno dolazio na godišnji odmor. Milo je tom selu ostavio nekoliko zgrada koje je posjedovao na periferiji Pariza i u Kanu.

Montezik ima godišnji budžet od oko 800.000 eura, a finansijske koristi ima od obližnje hidrocentrale.

Lavastru je dodao da će, ipak, narednim lokalnim vlastima ostaviti da upravljaju novom imovinom Montezika.

U Francuskoj su u martu zakazani lokalni izbori, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.